Després de "Amb gust de sal", Bonaventura Ansón ens ofereix, amb aquest nou títol, "22, rue Tourlaque", una segona part de les seves memòries.
Lautor satansa als records de la seva estada, quan jove, a París, per mostrar-nos lentrada formal de lartista al món de lArt. Les seves inquietuds, els seus dubtes, les seves angoixes, el tempteig de diverses tècniques artístiques, aniran afermant en ell una voluntat creativa que el durà ?gairebé com un destí? al descobriment vital de la tercera dimensió com a mitjà dexpressió. En aquest sentit, el llibre transcendeix el mer anecdotari duns anys joves i plens dil·lusió a París per capbussar-se de ple en els intersticis més recòndits, més íntims de lartista, a la cerca i assoliment duna veu expressiva pròpia que, en el cas del protagonista, cristalitzarà en lescultura.
La lectura daquestes vivències de ben segur ens farà entendre millor "Amb gust de sal", el seu primer llibre, el que conté la llavor ?regada per la saviesa de lavi en un paratge certament idí·lic: la Tossa dabans del turisme? de lartista que sesdevindrà en aquesta parisenca Cité Internationale des Arts.