LA CUINA DELS CARTOIXANS

LA CUINA DELS CARTOIXANS

ANONIM

23,00 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
BARCINO
Año de edición:
2022
Materia
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-7226-902-6
Páginas:
440
23,00 €
IVA incluido
Sense estoc - Consultar disponibilitat

Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Artículos relacionados

  • MAR I MUNTANYA:RECEPTARI TRADICIONAL
    HERCE CARMONA, ENRIC
    Els plats de mar i muntanya són, sense cap mena de dubte, el que millor defineix la cuina catalana: una tradició culinària que combina harmoniosament productes del mar i de la terra en plats únics i deliciosos. Enric Herce ens en descobreix els orígens històrics, i destaca com la geografia i la cultura catalanes —especialment, a l’Empordà per la seva estreta con...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    19,00 €

  • LA VIDA A CAN DURAN
    VALLS, JOSEP
    Des de Ca la Teta fins a l’actual establiment del carrer Lasauca de Figueres han passat per Can Duran una gernació d’artistes, polítics, escriptors, periodistes… que han deixat la seva firma en els dos llibres de signatures de la casa, una tradició que va néixer amb Lluís Duran al capdavant.Josep Valls i Joan Ferrerós, però, han anat molt més enllà de fer un buidatge d’aquestes...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €

  • GUIA DE LA CERVESA ARTESANA FETA A CATALUNYA
    CHOZAS SERRADELL, JORDI
    Aquesta guia ofereix un recorregut, comarca a comarca, en el qual la cervesa artesana és la gran protagonista; recull des de marques ja consolidades fins a aquelles que fa poc que han començat, passant per hombrewers i nòmades, associacions, locals per anar a fer una bona cervesa o comprar-la i cervesers que van fer la seva contribució i ara ja han plegat. El volum ha comporta...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • 100 RECEPTES A LA CATALANA
    FÀBREGA COLOM, JAUME
    PRÒLEG D'ADA PARELLADA No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d'història i que es tracta, certament, d'una de les primeres d'Europa. En aquest llibre hi trobareu una selecció de 100 receptes de plats dits "a la catalana" a Catalunya mateix, a Espanya, a França, a Itàlia, a Alemanya... com a mostra de la projecció internacional de la nostra cuina. L'autor, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,60 €

  • ESMORZARS DE FORQUILLA (I ENTREPANS)
    FÀBREGA, JAUME
    L’esmorzar de forquilla és una tradició gastronòmica basada en un esmorzar consistent, sovint amb plats que associem al dinar o al sopar. Era popular entre treballadors i persones que suportaven les llargues hores de treball físic. Encara avui és una pràctica vigent en molts bars i restaurants de Catalunya.Sense tants formalismes com un dinar, l’esmorzar de forquilla és un àpat...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • PER SUCAR-HI PA!
    QUINTANA, LLUC / MONTENEGRO, MARTA
    Del menjar en surten una quantitat extraordinària d’expression s i refranys que ens defineixen. Qui no té un all té una ceba; gallina vella fa bon caldo; remenar les cireres; ser un tros de pa; fer el préssec... Entre la cuina i el menjador s’hi gesta una gran quantitat de la saviesa popular fixada generació rere generació, i en la llengua hi té les mostres més ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €

Otros libros del autor

  • LA COMTESSA FIDEL I ALTRES AMORS TÈRBOLS DE L’EDAT MITJANA
    ANONIM
    Després de l’èxit de La filla del rei d’Hongria aquest nou volum del Tast de clàssics ens presenta tres noves històries d’amors truculents de l’edat mitjana: una dona acusada d’adulteri injustament; la filla de l’Emperador forçada a casar-se amb el seu pare; i la història de Valter i Griselda, que Bernat Metge va popularitzar en català. Les tres històries, que en el seu temps ...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    14,00 €

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Nova edició de Curial i Güelfa, en nou format d’un sol volum pensat com a novel·la per gau-dir de la lectura. L’edició es completa amb un epíleg completament nou de l’editora i medieva-lista Raquel Parera en què destaca la importància de les figures femenines dins l’obra. Curial i Güelfa és una novel·la escrita a mitjan segle xv per un autor del qual desconeixem el nom. L’obra...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    24,95 €

  • LES MIL I UNA NITS
    ANONIM
    EL MONARCA XAHRIAR TÉ TAN POCA FE EN LA FIDELITAT DE LA DONA, QUE S'HA ACOSTUMAT A PRENDRE UNA DONZELLA CADA NIT I EXECUTAR-LA L'ENDEMÀ. QUAN LI ARRIBA EL SEU TORN, LA BELLA XAHRAZAD, CULTA I INTEL·LIGENT, SAP CAPTIVAR EL MONARCA AMB EL SEU DO DE NARRAR H ...
    Exhaurit

    10,95 €

  • EL FLAUTISTA D'HAMELÍN
    ANONIM
    Les expressives il·lustracions de Cristina Losantos acompanyen l'adaptació de Jaume Cela del clàssic conte de El Flautista d'Hamelín. En una ciutat infestada de rates, ratolins i ratotes, el batlle cerca solucions per al seu problema. Aleshores apareix un flautista estrany i l'ajuntament el contracta a canvi d'endur-se totes les rates d'Hamelín. Emperò, quan l'alliberador torna...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    6,00 €

  • ELS QUADERNS D'EN MARC
    ANONIM
    Aquesta novel·la eròtica, divertida i picant, explica les aventures d'en Marc, un personatge que es dedica a descobrir els cossos de les dones més atractives de Catalunya. En aquesta història vibrant hi caben totes les fantasies eròtiques imaginables, i el sexe és una festa contínua i inacabable. ...
    Descatalogat

    21,00 €

  • CURIAL I GÜELFA
    ANONIM
    Novel·la cavalleresca d'autor anònim, escrita probablement entre 1435 i 1456, i conservada en un únic manuscrit del segle XV. L'any 1901 Antoni Rubió i Lluch la va publicar per primer cop i li va donar aquest títol. Posteriorment va ser editada per Ramon Aramon (1930-33) i per Ramon Miquel i Planas i Alfons Par (1932).L'acció és dividida en tres llibres. En el primer, se'ns nar...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    29,50 €