LA CUINA DE MALLORCA K3

LA CUINA DE MALLORCA K3

JAUME FABREGA

39,50 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat
Editorial:
EL GALL EDITOR
Any d'edició:
2006
Matèria
Societat i cultura
ISBN:
978-84-96608-38-2
Pàgines:
500
Enquadernació:
Otros
Col·lecció:
RAMON LLULL 5
39,50 €
IVA inclós
Sense estoc - Consultar disponibilitat

La cuina d'una illa ofereix un excel·lent exemple d'adaptació al medi, d'alimentació ecològica, però també de confluència de diversos models culinaris.
Mallorca, dins la Mediterrània, és un cas privilegiat pel seu rerefons històric: d'una banda, políticament, va ser un regne independent i de l'altra, culturalment, va pertànyer i pertany al context de la cultura catalana, una de les primeres d'Europa per la seva aportació durant la Baixa Edat Mitjana i el Renaixement, a la cultura del gust: Sent Soví, Mestre Robert, Arnau de Vilanova, els Borja..., sense oblidar Ramon Llull, mallorquí universal que també parla de les coses de menjar. Aquesta tradició literària es manté a l'illa amb textos del segle XVIII i del segle XIX, i culmina als nostres dies amb una producció força abundant.
Aquest és el recull més ampli, compulsat i globalitzador de la cuina mallorquina tradicional, veritable paradigma mediterrani, dels seus productes i tècniques, de la seva història i dels seus costums i festes tradicionals.
Ha estat fet, a més, des d'una mirada nova: l'autor no és mallorquí, però la seva mirada a la cuina de l'illa no és la d'un foraster, sinó la d'un apassionat admirador que se sent implicat en la cultura de Mallorca i els seus sabors, a partir del ple convenciment que cultura, cuina i país són inseparables.
A la recerca d'aquesta cuina, ha recorregut viles, pobles i possessions a fi de donar protagonisme als autèntics agents de la cuina: dones i pagesos, pescadors i treballadors i, també, un bon aplec de mallorquins i mallorquines famosos amb els quals ha compartit conversa, fogons, taula o barca.
A través d'aquest llibre, doncs, veurem com aquesta cuina forma part important del patrimoni antropològic i de la identitat nacional, i, en un temps de mundialització, ha de ser una de les penyores de la salvaguarda identitària de l'illa, de la seva qualitat de vida i, també, de la seva oferta cultural. Una oferta plena de gust i de sabor: la cuina mallorquina va dels plats més senzills i més sans als més gustosos i refinats, amb un panorama complet que inclou verdures i llegums, arròs i pasta, peix i carn i una pastisseria i altres productes exquisits. Una cuina amb una gran capacitat d'adaptació, tant al gust modern com a les diverses cuines d'autor.

Articles relacionats

  • PER QUE ESCRIC
    ORWELL, GEORGE
    George Orwell va donar veu amb la seva obra a una humanitat mínima en primera persona arrelada en l’anàlisi de la vida quotidiana i de les tendències més inquietants de la seva època. Enaltit arreu per "1984", la seva aportació com a assagista, encara que menys coneguda, no només ha estat celebrada per la crítica i és tant o més meritòria que les seves novel·les i repor...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • MOBILITZEM-NOS! MON RURAL!
    IGNASI ALDOMÀ
    El món rural, ara més que mai, vol dir canvi. Canvia la ruralitat, canvien les ciutats, canvia el planeta. Els pobles, però, són un laboratori precís, clar, de les grans transformacions demogràfiques, econòmiques... En aquesta obra col·lectiva hi trobareu idees, reflexions, raons... d’aquestes noves ruralitats que, definitivament, són una manera d’entendre i viure en un món nou...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

  • PALESTINA: UN FEMINISME DE L'ALLIBERACIÓ
    ELIA, NADA
    En aquest assaig, breu i resolut, la professora universitària i activista Nada Elia posa contra les cordes lesfal·làcies i covardies del Nord global, amagades darrere d’una suposada ‘equanimitat’, en la denúncia del’apartheid; fa un recorregut per diverses històries de resistència de les dones a Palestina; i reivindica com arepte feminista mundial el desmantellament de les estr...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • HOMES, AMOR I CURES
    MIRÓ, FRANCESC
    A Homes, amor i cures, el periodista Francesc Miró ens convida a una necessària reflexió sobre els valors de la masculinitat en els temps actuals. A partir de les pròpies vivències, aquest llibre bàsic dissecciona temes clau com les cures, la interdependència, la competitivitat, els tabús o la salut mental. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,50 €

  • SILENCIS
    OLSEN, TILLIE
    «Tant en la història de la literatura com en el present hi ha la foscor dels silencis: alguns són els silencis d'anys per part dels nostres grans clàssics, alguns són silencis ocults, alguns no arriben a tenir mai forma de llibre. No es tracta de silencis naturals, aquest temps necessari per a la renovació, el guaret, la gestació, en el cicle natural de la creació. Els silencis...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    13,95 €

  • LA RESPOSTA ÉS NO-BINÀRIA
    EBMEYER, MICHAEL
    Per oposar-se al binarisme autoritari.Pensar en oposicions ens ajuda a comprendre el món. La pega és que aquesta mena de pensament afavoreix les jerarquies: entre l’home i la dona, entre superiors i subordinats, entre governants i governats, etc.El debat al voltant del gènere va posar el no-binarisme a l’ordre del dia i va impulsar un moviment emancipatori que per a uns és font...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    15,00 €

Altres llibres de l'autor

  • LA CUINA DELS PASTORS
    JAUME FABREGA
    En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • LA CUINA DE PAGÈS. RECEPTES TRADICIONALS DEL MÓN RURAL
    JAUME FABREGA
    AL MÓN PAGÈS LA VIDA SEMPRE GIRAVA A L''ENTORN DE LA CUINA, ON PERMANENTMENT, HIVERN I ESTIU, HI HAVIA ENCÈS EL FOC A TERRA, QUE TANT SERVIA PER ESCALFAR-SE COM PER CUINAR. ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • TOTES LES SOPES BROUS ESCUDELLES I SOPES K3
    JAUME FABREGA
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb el descobriment de la ceràmica les dones comencen a cuinar de manera diferent. El recipient que anomenem olla i el seu contingut, per tant, existeixen al llarg de la història i en totes les cultures. Forma part de la cuina familiar per excel·lència, la quinta essència de...
    Exhaurit

    12,50 €

  • GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES ÀVIES K3 EXHAURIT
    JAUME FABREGA
    Teniu a les mans el gran llibre de referència de la cuina catalana i mediterrània, fruit de molts anys derecerca. No solament és el manual més complet que hi ha al mercat -amb les seves més de 1.500 receptes-, sinótambé l¿únic que comprèn tots els ingredients, totes les receptes, tots els territoris i comarques, totes les tècniquesi com tractar, tallar, coure i conèixer els div...
    Descatalogat

    25,00 €

  • LES POSTRES I ELS PASTISSOS DE L'ÀVIA K3
    JAUME FABREGA
    Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes, bunyols, gelats, postres, confitures i refrescos. Aplega, al llarg de més de tres-centes receptes, tota la saviesa de les nostres mares i àvies, els secrets dels pastissers i allò que ens poden oferir de millor les postres casolanes, tant de Catalunya com d'altres països. ...
    Exhaurit

    18,80 €

  • MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS K2
    JAUME FABREGA
    Compartir taula amb els amics és un plaer. De què deuen parlar els gastrònoms quan mengen amb els seus amics? El primer escriptor gastronòmic del país, Jaume Fàbrega, ens sorprèn amb un receptari dels seus amics i coneguts. Una nòmi ...
    Exhaurit

    17,00 €