Des de Ca la Teta fins a lactual establiment del carrer Lasauca de Figueres han passat per Can Duran una gernació dartistes, polítics, escriptors, periodistes
que han deixat la seva firma en els dos llibres de signatures de la casa, una tradició que va néixer amb Lluís Duran al capdavant.
Josep Valls i Joan Ferrerós, però, han anat molt més enllà de fer un buidatge daquestes dedicatòries. El seu treball és un homenatge a un temps de grans celebracions al voltant de la taula i a una cuina innovadora empeltada de la gastronomia francesa. És el retrat dun negoci que, a banda dels fogons, va convertir-se en un petit país on convivien la faràndula, letiqueta i figures com la de lartista Salvador Dalí, a qui podíem trobar assegut al menjador degustant un plat ultralocal com loca amb peres o allotjat a lhabitació número 101. El llibre, en definitiva, rubrica la trajectòria dun dels establiments més consolidats de la capital empordanesa, un espai que ha esdevingut la clau de molts aspectes de la vida de la ciutat.