L'ENSAÏMADA

L'ENSAÏMADA

L'ESPIRAL DE PLAER

VIBOT RAILAKARI, TOMÀS

16,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata
Editorial:
EL GALL EDITOR
Matèria
Gastronomia. cuina. nutrició
ISBN:
978-84-16416-49-3
16,00 €
IVA inclós
En estoc - Disponibilitat immediata

L''ensaïmada s''identifica amb Mallorca com cap altre producte de paladar. Illa i ensaïmada no sols comparteixen el mateix imaginari, sinó que a voltes semblen gairebé emulsionar. Josep Pla, autor d''un dels millors textos laudatoris cap a aquest producte, es va qüestionar aquesta ben poc explicable fusió: «Com s''hi han fet els mallorquins per realitzar, en un país tan pesadot, eixut, tosc, de tan poca expressivitat, una tal fina meravella?». L''empordanès, efectivament, tenia raó: una illa que aparentment es mostra dura, poc subtil i en molts d''aspectes primària crea un producte perfecte en la forma i sublim al gust. La resposta possiblement se centra en dos elements. En primer lloc, en els ingredients: summament bàsics i en perfecta harmonia; i en segon, en el temps: l''ensaïmada és un producte d''un poble amb història.

Articles relacionats

  • LA VIDA A CAN DURAN
    VALLS, JOSEP
    Des de Ca la Teta fins a l’actual establiment del carrer Lasauca de Figueres han passat per Can Duran una gernació d’artistes, polítics, escriptors, periodistes… que han deixat la seva firma en els dos llibres de signatures de la casa, una tradició que va néixer amb Lluís Duran al capdavant.Josep Valls i Joan Ferrerós, però, han anat molt més enllà de fer un buidatge d’aquestes...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €

  • 100 RECEPTES A LA CATALANA
    FÀBREGA COLOM, JAUME
    PRÒLEG D'ADA PARELLADA No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d'història i que es tracta, certament, d'una de les primeres d'Europa. En aquest llibre hi trobareu una selecció de 100 receptes de plats dits "a la catalana" a Catalunya mateix, a Espanya, a França, a Itàlia, a Alemanya... com a mostra de la projecció internacional de la nostra cuina. L'autor, q...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    17,60 €

  • GUIA DE LA CERVESA ARTESANA FETA A CATALUNYA
    CHOZAS SERRADELL, JORDI
    Aquesta guia ofereix un recorregut, comarca a comarca, en el qual la cervesa artesana és la gran protagonista; recull des de marques ja consolidades fins a aquelles que fa poc que han començat, passant per hombrewers i nòmades, associacions, locals per anar a fer una bona cervesa o comprar-la i cervesers que van fer la seva contribució i ara ja han plegat. El volum ha comporta...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    20,00 €

  • ESMORZARS DE FORQUILLA (I ENTREPANS)
    FÀBREGA, JAUME
    L’esmorzar de forquilla és una tradició gastronòmica basada en un esmorzar consistent, sovint amb plats que associem al dinar o al sopar. Era popular entre treballadors i persones que suportaven les llargues hores de treball físic. Encara avui és una pràctica vigent en molts bars i restaurants de Catalunya.Sense tants formalismes com un dinar, l’esmorzar de forquilla és un àpat...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    18,00 €

  • PER SUCAR-HI PA!
    QUINTANA, LLUC / MONTENEGRO, MARTA
    Del menjar en surten una quantitat extraordinària d’expression s i refranys que ens defineixen. Qui no té un all té una ceba; gallina vella fa bon caldo; remenar les cireres; ser un tros de pa; fer el préssec... Entre la cuina i el menjador s’hi gesta una gran quantitat de la saviesa popular fixada generació rere generació, i en la llengua hi té les mostres més ...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    25,00 €

  • ESMORZARS DE FORQUILLA
    FREIXINET, LAIA
    Descobreix la història, les receptes i els establiments de l'àpat més antic i suculent de la cuina catalana! L'esmorzar de forquilla és una de les tradicions catalanes més arrelades, un àpat antic i suculent que es veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del ben menjar. Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de tem...
    En estoc - Disponibilitat immediata

    21,90 €

Altres llibres de l'autor

  • EL MODERNISME A MALLORCA
    VIBOT RAILAKARI, TOMÀS
    El modernisme ?amb totes les variants nacionals? fou un fenomen innovador, trencador i de recorreguts diversos que s?expandí per Occident. A través dels artífex catalans, seduí molts d?arquitectes i mestres d?obra mallorquins. Tant els treballs dels forans com els dels locals formen avui dia part del nostre cabal patrimonial i, com a tal, cal conèixer-lo i servar-lo. Aquest tre...
    Sense estoc - Consultar disponibilitat

    23,50 €