Dacord amb linforme de lOrganització de les Nacions Unides per a lAlimentació i lAgricultura (FAO) , prop dun terç dels aliments que es produeixen cada any al món per al consum humà es perden o es desaprofiten. És a dir, un de cada tres quilos daliments que es produeixen al planeta no els consumeixen els éssers humans, i en molts casos arriben a gestionar-se com a simples residus que van a les escombraries.
El malbaratament alimentari és, per tant, un problema, i un repte que sha intentat abordar al llarg dels darrers cinquanta anys. En els anys més recents sha creat un compromís global de reducció del malbaratament alimentari a la meitat per a lany 2030. Aquest acord es deriva del subobjectiu 12.3, inclòs als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
És per tot això que en aquest llibre volem oferir consells per millorar la planificació de la compra i la conservació dels aliments. També us proposem receptes per aprendre a elaborar plats amb restes daltres menjars i/o aprofitar parts daliments que habitualment desestimem.